Ny variant af trojansk hest rammer Mac

SecureMac og EsetSecurity advarer om en ny variant af den trojanske hest “Koobface” eller “Boonana”.

SecureMac og EsetSecurity kalder den nye trojanske hest for “Boonana” mens flere andre af uvisse årsager kalder den for “koobface”, men det er altså den samme trojanske hest der refereres til.

Nu advarer SecureMac og EsetSecurity så om en ny variant af den trojanske hest, med tilnavnet trojan.osx.boonana.b, som ligesom den tidligere version kører via Java og derfor både kan ramme Mac og Windows.

Den nye trojan.osx.boonana.b er en del ondere end den gamle version da den benytter et selvmordsbrev via inficerede brugere på Facebook.

Således har visse brugere modtaget denne besked fra inficerede venner på Facebook i et drastisk forsøg på at få brugerne til at installere den trojanske hest:

“as you are on my friends list, I thought I would let you know I have decided to end my life. For reasons that will be clear please visit my video on this site. Thanks for being my friend.”

Den trojanske hest er dog ikke mere farlig end at man blot skal undlade at falde for beskeden og installere softwaren, der blandt andet installerer keylogger og stjæler passwords fra inficerede computere.

SecureMac har udviklet et gratis værktøj der kan fjerne den trojanske hest.

© 2010 – 2018, maczonen.dk. All rights reserved.