Sophos analyserer malware på Mac

Sikkerhedsfirmaet Sophos har set udfra brugerdata fra programmet Mac Home Edition set på hvor mange vira og malware, der rammer Mac-brugere.

Sophos frigav tidligere på måneden det gratis antivirus-program Anti-Virus for Mac Home Edition.

På bagrund af 150.000 brugeres rapporter har Sophos analyseret det nuværende trusselsniveu på Mac OS X og ikke overraskende er det lavt.

98 procent af alle tilfælde af malware eller vira fra programmet i Mac OS X  handlede om Windows-malware mens de resterende to procent gik på malware til Mac. De sidstnævnte er såkaldte trojanske heste, der ofte kan downloades forklædt som ulovlig software eller video-plugins. Der blev ikke fundet vira til Mac OS X, blot malware.

Mere end halvdelen af alle de huller der blev udnyttet kommer fra svagheder i Java og det får Sophos til at advare, for de mange  stykker malware der findes til Java kan hurtigt tilpasses så de også rammer Mac OS X.

Sophos egne konklusion på baggrund af Anti-Virus for Mac Home Edition er altså, at Macbrugere bør bruge anti-virus og malware-beskyttelse for at sikre Windowsbrugerne mod vira og malware og for at beskytte sig selv mod især java-baserede huller.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.