St. Clair udvider patentsag mod Apple

St. Clair Intellectual Property Consultants udgiver sit sagsanlæg mod Apple med yderligere syv beskyldninger.

St. Clair Intellectual Property Consultants sagsøgte oprindeligt Apple for overtrædelse af en række patenter relaterende til det indbyggede kamera i iPhone.

Det er specielt patent nummer 5.138.459 med titlen “Electronic Still Video Camera with Direct Personal Computer (PC) Compatible Digital Formal Output”, der lader til at være i fokus for sagsanlægget.

St. Clair Intellectual Property Consultants har tidligere med held sagsøgt Canon, Sony, LG og Motorola for lignende brud på firmaets patenter, selvom firmaet ifølge flere har et særdeles blakket og tvivlsomt ry for at udnytte patenter i spekulationsmæssige sammenhænge.

Ifølge advokatfirmaet  Morgan Lewis er der slet ikke noget pænt at sige om St. Clair Intellectual Property Consultants. Læs PDF med information om selskabet.

Trods kritikken udvides sagsanlægget nu mod Apple med yderligere syv patentbrud, siger St. Clair.

Ifølge vores oplysninger handler det om misbrug af patenterede teknologier i relation til “computer bus systems”, “power management”, “power switching”, “activity monitors”, “power consumption reduction” og “processor functions”. Alle patenter misbruges af Apple i iOS på iPhone, iPod touch og iPad og ifølge St. Clair, så har Apple har masser af muligheder for at licensere teknologierne fra St. CLair, men har afvist.

St. Clair har udover Apple også sagsøgt HTC og Research in Motion blandt andre.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.