Vil Adam tryne iPad?

Notion Ink er på vej med en ny tablet, som skal forsøge at tage kampen om mod Apples iPad og ser man udelukkende på de rene specifikationer, er den veludrustet til opgaven.

Notion Ink er klar med en ny hjemmeside, der giver en masse indtryk af den kommende Adam tablet, der virker til at være lidt sejere end andre halvslappe tablet-forsøg fra diverse producenter.

Adam Tablet er nemlig meget veludrustet og har så at sige mere af det hele for at imponere.

Adam tablet er eksempelvis udrustet med et Pixel Qi color E Ink display i hamrende god kvalitet og så har Adam tablet også to USB-porte, en mini USB-port, en HDMI-port samt et microSD slot. Alene på disse punkter løber den hurtigt fra iPad, men der er meget mere.

Den nye Tablet løber også fra iPad og flere andre tablets ved at have helt op til tyve timers video-playback på en enkelt opladning. Apples iPad kan kun klare op til ti timer på en opladning før den løber tør.

Nu skulle man jo så tro at Adam tablet var udstyret med en ringe processor for at give så meget batteritid, men det er den ikke. Den har nemlig NVIDIA’s Tegra 2 dual-core ARM Cortex A9 SoC-processor, der har hele to kerner og dermed giver rigeligt med kraft til den nye tablet. Foruden den ekstra kerne har Adam også imponerende 1GB DDR2 RAM, hvor iPad må nøjes med 256MB RAM.

Der er også kommunikation indbygget i Adam, der både har WLAN, WWAN 3G og Bluetooth 2.1, foruden et digital kompass, en Ambient light sensor, 3-Axis accelerometer og GPS.

Ifølge Notion Ink er Adam i øvrigt også den første tablet på markedet, som kan vise tre skærmbilleder fra tre programmer på en gang ved siden af hinanden.

På Notion Inks hjemmeside kan man også læse at Adam Tablet også byder på en “bonus mystery feature”. Denne må vi vente på indtil Adam lanceres.

Den nye Adam leveres angiveligt med Android 2.2. Prisen ligger på 399 dollars for den mindste model og mere for dyrere udgaver af Adam, så vidt vi ved. Den er på markedet snarest.

Hvad synes du om Adam? Er den en alvorlig konkurrent til iPad?

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.