Android market har fået en overhaling

Google har redesignet Android market, så den er bedre rustet til kampen mod Apples Appstore.

Vil man vinde kampen om at være verdens mest udbredte mobile styresystem, må man have den bedste app-store, ingen tvivl om det. Google er ihvertfald pinligt klar over dette faktum, og har med de nye forbedringer af Android Market taget meget kritik til sig.

Først og fremmest er det blevet meget nemmere og mere intuitivt at finde relaterede apps. Men derudover er selve applikations-præsentationerne blevet mere strømlinede og viser al information på en enkelt side sammen med den lovede content rating, der kan advare forældre og andre bekymrede personer om “sensitivt indhold”.

Der bliver introduceret to nye kategorier: Widgets og Wallpaper

Der er også forbedringer der retter sig specifikt mod kritikken af at Android er et multifacetteret styresystem. Udviklere har nu mulighed for at målrette deres app til specifikke skærmstørrelser og -opløsninger, så kun de brugere der rent faktisk kan køre applikationen vil se den inde i Marketplace.

På minussiden skal det nævnes at fortrydelsesrettet med opdateringen er indskrænket fra 24 timer til 15 minutter.

Opdateringen dækker Android 1.6 og højere, hvilket burde inkludere alle levende Android mobiler.

Læs om hele opdateringen på Androids udvikler-blog.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.