Google lancerer Android 2.3

Gingerbread er langt om længe på gaden.

Google lancerede i går som ventet den nye udgave af sit mobile styresystem.

Android 2.3 indeholder en del ændringer i brugerfladen, som giver højere hastighed, bedre strømudnyttelse og som skulle gøre det lettere at bruge.

Tastaturet er redesignet og optimeret, blandt andet med copy-paste, og der er indkoorpereret en bedre styring af strømforbruget, så styresystemet selv går ind og lukker overflødige programmer ned, samtidig med at det er blevet nemmere at monitorere strømforbruget.

Gingerbread kommer også med en række nye standardapplikationer, bl.a. internet-opkald (for brugere med SIP-konto) og en opgraderet kameraapplikation

Som det mest fremadrettede er der understøttelse af Near Field Communication (NFC). NFC er en trådløs kommunikationsteknologi, som gør det muligt for mobilen at “snakke” med andre elektroniske apparater. NFC vil med tiden gøre det muligt at benytte mobilen som betalingsform i butikkerne, tjekke ind i lufthavne, åbne døre og meget andet.

Se alle overskrifterne her.

For udviklere er der også godt nyt. Der er bl.a. opdateringer til SDK Tools (r8), NDK og ADT samt bedre support på de nye videoformater VP8 og WebM.

Se alle overskrifterne for udviklere her.

For virkelige Android-fans er der en lille film nedenfor med søde Google-mennesker med sjove accenter, der forklarer det hele.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.