Rygte: Nokia arbejder på WP7 mobil

Nokias planer om at erobre plads på smartphonemarkedet kan meget vel involvere en ny Windowsmobil.

Ifge den anerkendte russiske techblogger Eldar Mutarzin er Nokia i hemmelige forhandlinger med Microsoft om et samarbejde.

Mutarzin baserer sine antagelser på forsinkelsen af  Nokias E7, problemerne med Nokia N8 og den seneste fyringsrunde hos den finske telefongigant.

Nokia er stadig verdens største mobilfabrikant, men det skyldes først og fremmest de såkaldte “candy bar” telefoners umådelige popularitet. Når – og ikke hvis – interessen med tiden falder for mobiler af 2720’erens kaliber, vil Nokias markedsandele falde drastisk. indtil videre har Nokia fejlet eklatant i deres forsøg på at erobre smartphone-markedet, med både Symbian^3’s ufuldstændigheder som styresystem og N8’erens bug-problemer som de mest fremtrædende eksempler.

Også Microsoft kunne have interesse i et sådant samarbejde, da de, ligesom Nokia, kæmper for at holde sig med i feltet af konkurrenter.

OM Mutarzin får ret i sin profeti eller ej vil tiden vise, men der er således meget der taler for at en kommende Nokia smartphone med WP7 ikke er helt urealistisk.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.