Vandflasken fortæller dig når du er tørstig

Cambridge Consultants i-dration-flaske er augmented reality specielt til sportsfolk.

i-dration fungerer ved hjælp af nogle sensorer, der kommunikerer med en applikation, der skal installeres på din smartphone. Sensorerne måler temperatur, væskeafgivelse og væskeindtag, mens telefonen via accelorameteret måler, hvor meget du anstrenger dig og hvor høj din puls er.

Derefter beregner applikationen om du mangler væske, og hvis det er tilfældet begynder et blåt lys at pulsere på vandflasken.

Man kan synes at det er en noget overflødig funktion, for man ved da godt selv når man er tørstig? Faktum er dog at det er svært at “mærke” sig frem til det perfekte væskeindtag, og selv om det måske ikke har den store betydning for os almindelige dødelige, så kan det være en afgørende marginal for elitesportsfolk.

Men Cambridge Consultants ser i virkeligheden i-dration-flasken som første skud på en helt ny stamme af “hardware-apps” – applikationer der kommunikerer mellem en smartphone og et eksternt apparat. Rachel Harker, Business Development Manager hos Cambridge Consultant forudser at vi  i løbet af de næste 12 – 18 måneder vil se en sværm af sådanne hardware-apps, der på afgørende vis vil forandre smartphonens anvendelighed.

Om denne profeti går i opfyldelse bliver spændende…….

i-dration præsenteres officielt på CES til januar. I mellemtiden kan pressemeddelelsen læses her.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.