WP7 Marked runder 5.000 apps

Men Googles Marketplace runder snart 200.000.

Ifølge WP7’s egne statistikker har det unge WP7 Market netop i al stilhed rundet 5.000 apps. Der er selvfølgelig langt til konkurrenterne Google og Apple, men på blot ca. to måneder har WP7 overhalet praktisk taget alle andre small-scale mobile app-portaler, som Palms WebOS store, og mangler blot 10.000 apps for at være på størrelse med Blackberry, som trods alt må kaldes en større spiller på markedet.

Væksten har også været meget hurtigere end Apple og Google i sin tid kunne præstere, men her skal man selvfølgelig tænke på at Microsoft går ind i et allerede etableret marked, hvor teknologien for det første allerede er udviklet, og hvor forbrugerne for det andet er indstillet på at købe varen.

72% af WP7’s apps er betalingsapps, og man ser tydeligt en tendens til at Microsoft rykker i retning af en Apple-lignende prispolitik, hvor hovedparten af app’sene enten koster $1 eller er gratis. Spil spiller også en større rolle og udgør nu 22% af markedet.

Samtidig rapporterer AndroLib, at Android Market har rundet 200.000 apps. Dette skal nok tages med et gran salt, idet AndroLib ihvertfald tidligere har haft en tendens til at sætte tallet lidt for højt, men det er ihvertfald en indikation på at Android Market uden tvivl runder det skarpe hjørne her omkring nytår.

Tallet er naturligvis kun symbolsk, men det siger noget om at Google er ved at hale ind på Apple, eftersom der nu kun er 100.000 apps til forskel mellem Android Marketplace og Appstore.

Om Google får lukket hullet i løbet af 2011 er nok tvivlsomt, eftersom væksten i tilgangen af nye applikationer – naturligt nok – er i aftagende. Man skal huske på at Android market i 2010 er åbnet i omkring 20 lande, hvilket alt andet lige vil give en eksplosiv vækst, som efterhånden flader ud.

En anden interessant detalje er at andelen af gratis apps er langt højere i Androids Marketplace end i konkurrenternes. Rovios hovedudvikler Peter Vesterbacka mener at dette skyldes fragmenteringen i Android, som gør at det simpelthen ikke kan lade sig gøre at lave betalingsapps til Android. Hvordan denne problematik kommer til at udvikle sig, bliver uden tvivl afgørende for Android Market og dermed for Android som styresystem.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.