Gode kameraer til amatører og semiproffer fra Olympus

Olumpus præsenterer Pen E-PL2 og XZ-1 som gør overgangen fra point-and-shoot til professionel fotografering mere flydende.

I Olympus’ gigantiske produktlancering på CES skiller disse to kameraer sig ud.

E-PL2, som er 4. generation i PEN-serien ogefterfølgeren til E-PL1, har fået et nyt og mere ergonomisk design og bedre placerede knapper. Det er udstyret med en MSC (Movie & Still Compatible) f3.5/5.6 zoom linse, som bryster sig af at være både hurtig og stille, en 3″ LCD skærm og kan klare op til ISO 6400.

Kameraet indeholder Live Guide II, som hjælper især amatører med at tilpasse billederne med nemt forståelige beskrivelser, og forskellige filtre, som man kan lægge ned over billedet. Derudover kan E-PL2 genkende op til 8 personer pr. billede, og automatisk sørge for at fokus kommer til at ligge omkring øjnene.

E-PL2 kommer til at koste $600.

Hvis E-Pl2 er for ambitiøse amatører, er XZ-1 for professionelle eller semiprofessionelle, der har brug for et kompakt kvalitetskamera.

XZ-1 kommer med en 10MP CCD sensor, og en f1.8-2.5 6.0-24mm Zuiko linse, 3″ OLED skærm og fuld manuel kontrol.

Prisen bliver $550.

Begge kameraer har en Olympus tilbehørs-port, så der er mulighed for at tilkoble et hav af tilbehør, bl.a. PENPal, som kan lagre op til 2.600 billeder og sende dem via Bluetooth til mobiler, PC’er og andre PEN-kameraer, og den nye Macro Arm Light med to fleksible lamper, som belyser små genstande til ultra-nærbilleder.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.