LG Thinq: Smarte apparater indtager hjemmet

LG præsenterede deres bud på intilligente hårde hvidevarer på CES.

Konceptet har været kendt i teorien i årevis: Det fuldelektroniske hjem, hvor køleskabet selv ringer til købmanden og bestiller en liter letmælk, når den sidste er brugt, og hvor støvsugerrobotten også vender potteplanterne og fodrer hunden.

Nu går drømmen i opfyldelse – i hvert fald delvist – for LG’s Thinq system gør visse af tingene til en virkelig mulighed.

LG Thinq er et WiFi-baseret system, hvor køleskabet, ovnen, vaskemaskinen og støvsugerrobotten kan monitoreres og styres af mobilen eller fra PC’en. Systemet fungere også sammen med ZiggBee, som kan styre elkontakter, vinduesåbnere, låse og lignende.

Man kan således programmere vaskemaskine og tørretumbleren til at køre programmerne på bestemte tidspunkter. Køleskabet kan fortælle, hvor mange gange køleskabsdøren er åbnet og lukket og alarmere en, hvis døren står åben for længe, og holde styr på sit eget indhold, med holdbarhedsdatoer osv.

Og ja, støvsugerrobotten kan fodre hunden(!)

Man kan få daglige, ugentlige og månedlige rapporter om de enkelte apparaters strømforbrug og “fjernstyre” apparaterne fra mobilen, når man ikke er hjemme.

Ja, fremtiden er her så sandelig, men spørgsmålet er, hvor brugbar den egentlig er? Der er jo ikke meget ved at sidde på arbejde og starte vaskemaskine hvis tromlen ikke er fuld(!). Og hvis man alligevel har fyldt den fra morgenstunden, hvorfor startede man den så ikke bare? Her i husholdningen plejer vi sådan set også at have nogenlunde styr på om køleskabsdøren står åben, ved simplethen at kigge køleskabsdøren istedet for mobilen, men sådan er vi måske også så umoderne.

Og hvad angår køleskabets førevarestyring, så skal man selv, manuelt, lægge varerne ind på mobilen, og opdatere, når der er brugt af dem – og så var det måske ærlig talt nemmere at gøre det på den gammledfags facon. Åbne lågen og ryste kartonen. Indtil UPC og/eller RFID for alvor bliver udbredt er der ikke megen useability i denne feature.

Teknologien mangler helt klart stadig nogle afgørende faktorer, før det fuldautomatiske hjem for alvor bliver virkelighed, men LG’s Thinq er da helt klart på mange måder et skridt i den rigtige retning.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.