Sociale Sko? Sneakers med RFID

Modefirmaet WeSC’s Karma Tech projekt er en mellemting mellem Nike+ og Foursquare.

Der er for tiden mange forsøg på at bygge bro mellem den virtuelle, sociale netværksverden og den “rigtige”, fysiske IRL, hvor vi bevæger os rundt. Karma Tech projektet, som er et samarbejde mellem WeSC og den digitale medieskole Hyper Island er endnu et af slagsen.

Konceptet er kort fortalt at putte en RFID chip ind i et par sko. RFID-teknologien bruges idag mest inden for logistik og transport, hvor en lille chip bruges til at tracke et produkt, et dyr eller en person, så man f.eks. kan følge et produkt fra fabrik til butik eller finde sine bortløbne børn i Legoland.

Når brugeren aktiverer RFID chippen i sine sko er det så meningen at den skal give mulighed for alskens forskellige måder at ingeragere via Facebook, Twitter eller Flickr. Interaktionen sker ved hjælp af en slags dørmåtter, som enten sender information til en server, eller tilbage til måtten. Dørmåtterne kan for eksempel have Facebook “like”-knapper, som man kan træde på, mulighed for at blive venner med andre heldige sko-indehavere inden for rækkevidde, give adgang til gratis drinks eller billig kaffe osv osv.

I videoen nedenfor kan du se flere anvendelsesmuligheder for den sociale sko.

RFID in shoes from Hampus Lemhag on Vimeo.

Kilde: Wired

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.