Android 2.3.3 giver nye muligheder for NFC

Google har frigivet en mindre opdatering til Android 2.3. Den er mest henvendt på udviklere, men inden længe kan det få betydning for os alle.

Opgraderingen åbner for nye muligheder for brugen af NFC (Near Field Communikation), da den indeholder en programmeringspakke, der lader trediepartsudviklere få mulighed for at lave apps, der kan læse eller skrive til RFID-tags, som man typisk finder i butikker, på plakater og andre steder.

Android 2.3.3. giver også mulighed for at lave peer-to-peer links mellem to NFC-mobiler. Teknikken gør det blandt andet muligt at udveksle kontakter eller andre data bare ved at holde de to mobiler tæt sammen.

Hermed forsøger Google for alvor at sætte turbo på implementeringen af NFC-teknologien i hverdagen. Indtil videre er den eneste NFC-mobil på markedet Googles egen Nexus S.

Se alle mulighederne i opgradringen her.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.