Her er Android 3.0

Google præsenterede i går aftes det nye styresystem til tablets.

Med Honeycomb er Google for alvor parat med et styresystem, der kan konkurrere med iOS på tablet, så endelig får iPad kamp til stregen – bedre sent end aldrig, må man sige.

Home-skærmen er ændret i forhold til mobiludgaven for bedre at udnytte den større skærm. Det giver mulighed for bedre multitasking og widgets. Derudover er der forbedrede notifikationer, som popper op i det nederste højre hjørne.

Desuden er der arbejdet med skærmopdelingen, så den kan fragmenteres ud i flere kolonner. Her er det vist på Gmail.

Honeycomb understøtter også drag’n’drop, så man kan trække f.eks. en email hen til en bestemt mappe, og med applikationsbaren øverst kan man vise ikoner til søgning og genveje mm.

Grafikken er markant forbedret gennem hardwareacceleration, og der er mulighed for både 2D og 3D.

Kameraapplikationen er også specielt tilpasset tablets. Der er tilføjet billedstabilisering, og det er nemt at skifte mellem front og bagkamera. Frontkameraet kan (narturligvis) også bruges til videochat.

Endelig får Android Marked sin egen website, hvor man kan købe apps via computeren og automatisk installere på mobilen. Når man køber noget kan man vælge, hvilket enheder app’en skal installeres på – naturligvis filtreret for de enheder, der ikke understøtter den konkrete app, hvis man f.eks. har både en mobil og en tablet. Se nærmere på markedet her.

Endelig er der åbnet op for in-app purchases og for valuta support, så udviklere kan sætte prisen specifikt for forskellige valutaer.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.