HP vil have WebOs på PC’er

HP’s WebOS skal ikke blot være til mobiler og tablets.

Udover lanceringen af TouchPad, Pre3 og Veer afslørede HP på deres WebOS-event, at firmaet ser langt større potentiale i styresystemet end blot mobiler og tablets.

HP vil nemlig også have WebOS på deres fremtidige computere, skønt der på eventet ikke blev afsløret en decideret tidsplan for, hvornår det skal ske.

WebOS er i sin nuværende form ikke så fuldt udbygget som et “normalt” styresystem til PC’er, selv om det har fuld multitasking og understøtter både Flash og HTML5, så der skal et gedigent stykke udviklingsarbejde til, før styresystemet kan tumle en PC.

Med denne strategi laver HP nærmest en “omvendt Apple”, der brugte sit Mac OS X som udgangspunkt for det mobile iOS, men resultatet vil ikke desto mindre blive det samme: Et “lukket” økosystem, hvor alle HP’s enheder kan kommunikere med hinanden. Google har indtil videre valgt en anden strategi, hvor Android forbeholdes mobile enheder, mens der udvikles på Google Chrome til stationære og bærbare PC’er.

Den største taber på dagens udmelding er dog uden sammenligning Microsoft, der står til at miste  deres næsten eksklusive aftale med HP.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:,