Hvad skal Google med børns social-security number?

Kan I huske engang for snart længe siden, hvor Google var et ungt, chickt, up-coming firma med det charmerende slogan “We’re not evil”?

Siden er der løbet en del vand i stranden, og slogan’et fra dengang har fået nogle slag, senest i forbindelse med Street View-skandalen, hvor Google “kom til” at indsamle WiFi data med deres fotobiler.

Nu er Google tilsyneladende igen på jagt efter informationer, som folk nok nødigt ville give dem af sig selv. I forbindelse med den årlige tegnekonkurrence “Doodle for Google” , der kører i det amerikanske skolesystem, beder Google – tilsyneladende ganske uskyldigt – forældre, der tilmelder deres børn om nogle få oplysninger for at registrere barnet. Nærmere betegnet fødested, fødselsdato og de sidste fire cifre i barnets social-security number.

Problemet er, ifølge Bob Bowdon, der skriver for Huffington Post, at det er muligt ud fra fødested og -dato at lave et statisktisk gæt på social-securitynummerets fem første cifre. Når man samtidig får forældrene til at oplyse de sidste fire cifre er det faktisk muligt for Google at “gætte sig til” social-security-nummeret på de deltagende børn, hvilket giver adgang til et overflødighedshorn af personlige oplysninger!

Da Bob Bowdon begyndte at forfølge sagen, og undersøge om det overhovedet var lovligt at indsamle de sidste fire cifre, blev vejledningen på Googles hjemmeside uden forklaring ændret, så de sidste cifre ikke længere skulle registreres.

Google har senere sendt en officiel forklaring til NY Mag, der forklarer det med, at Google først mente det var nødvendigt at forældrene oplyste de fire sidste cifre for at sikre at hvert barn kun kunne komme med ét bidrag……..men senere fandt de ud af at det ikke var nødvendigt alligevel….og iøvrigt har de slettet alle de indsamlede cifre nu.

Godt forsøgt, Google!

 

 

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.