Nye mobiler fra HP: Pre3 og Veer med WebOS 2.1

På WebOS-eventet igår præsenterede HP deres to nye flagskibsmobiler.

Pre3 er videreudviklingen af den populære Palm-telefon, som HP overtog med købet af Pam. Pre2 kom på markedet for blot få måneder siden, men har ikke rigtigt slået an, og nu prøver HP at puste nyt liv i mobilen igen.

Skærmen er mærkbart forbedret, med 3,6″ og 480×800 opløsning, og der er tilføjet et frontvendt kamera til videochat. Processoren er en kraftig 1,4 GHz Qualcomm MSM 8×55 CPU, og den kommer med WiFi 802.11a/b/g/n 5GHz, Bluetooth 2.1 + EDR og A-GPS. Slide-out tastaturet er også gjort en smule større, så det er lettere at bruge.

Veer præsenteres som den mindste smartphone i WebOS, og med en størrelse som et kreditkort er den da også nærmest diminuitiv. Slide-out tastaturet gemmer sig bag en lille 2,6″ skærm, og trods størrelsen er der blevet plads til en 800 MHz processor, der er kraftig nok til at køre Flash.

Begge mobilerne er – naturligvis Touchstone kompatible og kan derigennem kommunikere med HP’s nye TouchPad via Touch-to-share.

Veer sendes på markedet til foråret, mens Pre3 først kommer til sommer. Priserne er endnu ikke offentliggjort.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.