Rygte: Android 2.4 bliver “Gingerbread 2.0”

Google vælger tilsyneladende at bevare fragmenteringen mellem tablet og mobilt OS.

En kilde fra ViewSonic siger til Pocketlint, at den næste Android-version kommer til april. Android 2.4 vil gøre det muligt at køre Honeycomb dual-core apps på en enhed med single-core, hvilket ikke skulle være muligt med Android 2.3.

Dette er til gengæld også den eneste opdatering i forhold til 2.3.

Android 2.4 får således ikke et nyt navn, men kommer også til at hedde Gingerbread, og dermed er Android 2.3 nærmest en død fisk, eftersom der på nuværende tidspunkt kun er en mobil på markedet med dette styresystem, nemlig Nexus S.

ViewPad bliver dermed sandsynligvis den første smartphone på markedet med den nye Gingerbread.

Andre kilder fortæller at det næste styresystem, IceCream, eller IceCream Sandwich, bliver 3.1, og dermed ser det ud til at Google fastholder fragmenteringen mellem deres Tablet OS og Mobile OS et godt stykke tid endnu.

Google har indtil videre ikke bekræftet rygterne, og forventes heller ikke at have nogen kommentarer for den eventuelle lancering i april eller til maj, hvor Google afholder sin I/O udvikler konference.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.