WiMP bliver for alle

For 99 kr/md kan alle nu tilmelde sig WiMP og få adgang til streaming af 10 mio. musiknumre.

Musikbranchen jubler. Skønt vi idag har adskillige streamingtjenester i Danmark, som TDC PLay og WiMP, er det alt for få danskere, der benytter sig af tjenesterne. Istedet formodes de at hente musikken ulovligt på nettet. En af grundene til den lunkne modtalgelse af streamingtjenesterne har uden tvivl været at de har været bundet til en bestemt mobiludbyder, og derfor “forsvinder” de numre, man f.eks. har hentet via TDC Play fra mobilen hvis man skifter til en anden udbyder, og man skal til at bygge sin musiksamling op fra bunden på en anden streamingtjeneste.

Med den nye udmelding fra Telenor får vi for første gang en stor “fri” musiktjeneste, som ikke er abbonementsbetinget, og det glæder IFPI.

“Nye streamingtjenester, som alle danskere har adgang til er helt afgørende for at vi får et velfungerende digitalt musikliv i Danmark. Vi kan kun klappe i hænderne over, at WiMP nu melder ud at de er tilgængelige for alle. Men vi har brug for flere af slagsen”, siger Lasse Lindholm, kommunikationschef i IFPI, til MetroXpress.

KODA fortæller dog også, at der allerede er flere store “frie” musiktjenester på vej. “WiMP vil blive en vigtig spiller, fordi den er tilgængelig for alle. Men der er flere lignende tjenester på vej” siger Birgittte Henriksen, pressechef i Koda.

Kilde: MetroXpress

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.