Windows Phone 7 skal redde Nokia

Stephen Elop og Steve Ballmer slår kludene sammen for at komme ind i mobil-kampen.

Krisen har længe kradset hos Nokia. Mobilgiganten har de senere år set sig først overhalet og siden kørt mere og mere bagud på smartphonemarkedet, hvor Symbian^3 har vist sig at være utilstrækkelig som styresystem i forhold til iOS og Android.

Senest sendte Stephen Elop et memo rundt til alle Nokias ansatte, hvor han sammenlignede Nokia med en brændende platform, og plæderede for at det var på tide “at springe ned i det iskolde hav”.

Springet sker idag. Nokia har endelig opgavet alle tanker om at rejse Symbian fra asken og indleder istedet et samarbejde med Microsoft, så Windows Phone fremover bliver styresystem på Nokias smartphones, fortæller de to topleder i et åbent brev på Nokias blog.

Tilgengæld vil Nokia hjælpe Microsoft med at videreudvikle Windows Phone på de områder, hvor Nokia står stærkt, som for eksempel indenfor hardware design og sprogunderstøttelse.

Bing bliver integreret som Nokias primære søgemaskine, og Nokias Appstore Ovi bliver integreret med Microsoft Marketplace.

Samarbejdet er også en kæmpe håndsrækning til Microsoft, der indtil nu ikke har haft den store succes med WP7, og ligesom Nokia er inde i en fase, hvor der tales om massive omrokeringer på ledelsesniveau.

Se Elop og Ballmer’s lykkelige ægteskabsannoncering nedenfor. Man får helt tårer i øjnene….

Denne nyhed er udgivet i samarbejde med Gadgetzonen.dk.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.