Google vil forbedre videokvalitet med opkøb

Google har købt det lille Irske selskab Green Parrot Pictures.

Googles videotjeneste YouTube får 35 timeres nye videoklip uploadet i minuttet og selvom en del af dem er filmet med kameraer i høj kvalitet, så er en række videoer i alt for dårlig kvalitet, eksempelvis de mange videoklip fra Egypten og Japan, der ofte er lavet af brugere med halvdårligt udstyr eller under alt andet end optimale forhold.

Google vil gerne forbedre kvaliteten for brugerne af YouTube og det skal via teknologi, som firmaet Green Parrot Pictures ejer.

Green Parrot Pictures ejer nemlig real time-renderingsteknologi, der helt automatisk kan løfte kvaliteten på videoer og gøre hele oplevelsen af YouTube en del bedre. Teknologien involverer ikke en masse ekstra båndbredde eller lagringskapacitet. Derimod kan Green Parrot Pictures optimere samtidig med at størrelsen på videoklip holdes neden via komprimering.

Det er ikke oplyst hvad Google har betalt for Green Parrot Pictures, men du kan læse mere om aftalen hos Google.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.