Internet Explorer 9 rammer 2,3 millioner downloads

I løbet af de første 24 timer efter frigivelsen af IE9 blev Microsofts nye browser dowloaded 2,3 millioner gange.

Microsoft selv er meget begejstrede for tallet. Som Ryan Gavin skriver på Microsofts blog er det “mere end 27 downloads i sekundet, eller mere end 240 downloads pr. 9 sekunder”. Man kunne fristes til at fortsætte regnestykket og juble at det er over 270 gange pr. 10 sekunder!

Men tallene er i virkeligheden ikke specielt imponerende. Firefox havde 8 millioner downloads på det første døgn efter frigivelsen af Firefox 3, og Apples Safari 4 blev hentet 11 millioner gange på tre dage, da den blev frigivet i 2009.

Microsofts markedsandel på browserområdet er da også faldet fra sin monopollignende status til en andel på godt over halvdelen. Omkring en trediedel af Microsofts markedsandel kommer dog fra brugere som bruger gamle uddaterede versioner af Internet Explorer, og Microsoft forsøger selv at skille sig af med den virkelig tunge gruppe af brugere, der stadig benytter IE6.

Kilde. TheWindowsBlog

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.