Kodak vinder lille sejr over Apple og RIM

Eastman Kodak har sagsøgt Apple og Rim for misbrug af en række patenter.

En dommer afviste Kodakts anklager så sent som den 24. januar og henviste til at hverken RIM eller Apple misbruger Kodaks patenter, men nu vil U.S. International Trade Commission have argumenter fra begge sider, idet man stille spørgsmålstegn ved den tidligere dom fra 24. januar.

Komissionen henviser blandt andet til at de amerikanske patentmyndigheder opretholder Kodaks patent ligesom man stiller spørgsmålstegn ved om dommen fra januar tager hensyn til at flere andre selskaber allerede har valgt at betale licens for samme patenter i deres produkter.

Begge parter, Apple og RIM på den enes side og Kodak på den anden side skal nu præsentere argumenter indenfor en række områder.

U.S. International Trade Commission kan ikke idømme partnere bøder, men nedlægge import og handelsforbud mod produkter i USA og er dermed effektivt med til at løse patentkonflikter, idet der ofte indgås forlig efter en tur hos U.S. International Trade Commission.

Kodak lever i disse år mest af licenser på gamle patenter og mens at kunne tjene en milliard dollars på Apple og og RIM.

Nyheden om at handelskomissionen vil behandle patentsagen fik da også Kodaks aktie til at stige med mere end 25 procent.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.