SSD-harddiske bliver billigere og hurtigere

Open NAND Flash Interface (ONFI) Working Group er klar med en ny version 3.0 standard til deres NAND interface.

Det nye interface betyder færre specifikationskrav og forenklede processer i produktionen af chips til fremtidens SSD-diske.

Blandt andet betyder et nyt integreret DDR2 interface at man får mulighed for at benytte individuelle NAND chips og dermed kan øge hastigheden markant til 400MB/s, hvilket er det dobbelte af den gamle standards maksimum.

“The ONFI 3.0 incorporates a sophisticated die selection feature that reduces the number of chip enable (CE) pins, which in turn lowers the number of controller pins making PCB routing more efficient. Reducing the number of CE pins is especially important for SSDs, providing a significant cost reduction and allowing the extra pins to be assigned to other applications within the system”, fortæller ONFI.

Den nye ONFI standard vil også understtøtte ECC Zero EZ-NAND og dermed flytte fejlhåndteringen fra SSD controlleren til chippen.

De første drev med de nye standardspecifikationer ventes på markedet i 2012.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.