Windows Phone 7 vil overhale iOS

IDC tror på at både Android OS og Windows Phone 7 er større end iOS i 2015.

IDC er klar med en ny Forecast over smartphonesystemernes udvikling frem til 2015.

Hos IDC forventer man en generel vækst indenfor salget af smartphones på næsten 50 procent i 2011 i forhold til sidste år, hvilket vidner om at markedet vokser voldsomt.

Ser man frem mod 2015 og ser på de systemer som smartphones kører, så vil Apples iOS næsten holde sin markedsandel, som er på 15,7 procent netop nu. Ifølge IDC vil Apple have en markedsandel på 15,3 procent i 2015.

Apples iOS vil dog være blevet overhalet af mere end Googles Android. Windows Phone 7 vil nemlig overgå Apple og få 20,9 procent af markedet.  Det skal sandsynligvis primært ske ved at Nokia bevarer sin nuværende markedsandel indtil 2015 mens man skifter fra Symbian til Windows Phone 7 smartphones.

Ifølge IDC’s tal har Nokias Symbian netop nu 20,9 procent af markedet og det er præcis den andel man forventer at Nokia kan fastholde med Windows Phone 7 i 2015 hvor Symbian forventes at få 0,2 procent af markedet.

Windows Phone 7 og Windows Mobile har netop nu 5,5 procent af markedet, mens Android har 39,5 procent og ventes at gå frem til en markedsandel på 45,4 procent inden 2015.

Læs mere hos IDC.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.