Adobe klar med Creative Suite 5.5

Adobe har præsenteret Creative Suite 5.5 med en række nyheder.

Adobes nye Creative Suite 5.5-pakker inkluderer Creative Suite 5.5 Master Collection, Creative Suite 5.5 Design Premium, Creative Suite 5.5 Web Premium, Creative Suite 5.5 Production Premium og Creative Suite 5.5 Design Standard, der hver især er designet til specifikke formål og indeholder opdaterede versioner af programmer som InDesign, Dreamweaver, Flash Professional, Premiere Pro og After Effects.

Blandt de rigtig mange nyheder er forbedringer til HTML5, Flash authoring, samt nye muligheder for digital publicering og nye videoværktøjer, blandt andet understøttelse af Adobe Mercury Playback Engine.

Udviklere kan også glæde sig over det helt nye Photoshop Touch Software Development Kit (SDK) samt tre nye apps til iPad, Adobe Nav for Photoshop, Adobe Color Lava for Photoshop og Adobe Eazel for Photoshop, der skal hjælpe med udgivelser til blandt andre iPad, og så er Audition også klar i en færdig version til Mac.

Adobe har over hele linien udviklet softwarepakker, der i høj grad udnytter de nye muligheder med tablets og smartphones, hvilket man blandt andet kan se i den nye InDesign CS5.5, som har en række forbedringer til udvikling af indhold til tablets, blandt andet forbedret tilpasning af læsning på e-book-enheder, nye muligheder for at tilpasse typografi til tablets, en ny funktion gør det muligt automatisk at skalere billeder til forskellige skærmstørrelser ligesom der også er tilpasset audio og video-funktionalitet til tablets med udvidet HTML5-understøttelse.

Flash Professional CS5.5 gør det muligt for designere at udvikle mobile applikationer til både iPhone, iPad, Android og BlackBerry.

De tre nye iPad-programmer, Adobe Nav for Photoshop, Adobe Color Lava for Photoshop og Adobe Eazel for Photoshop, gør det muligt at arbejde med Photoshop fra Mac på både Mac og iPad.

“Vores undersøgelser viser, at tablets som iPad er mere udbredte blandt kreative end blandt andre brugere. Vi har fået at vide, at de gerne vil bruge deres tablet til at arbejde med Photoshop, som er det værktøj, de har allerstørst gavn af på jobbet. De applikationer, som vi præsenterer nu, giver bare nogle få eksempler på, hvorledes man kan bruge tablets sammen med Photoshop. I løbet af de kommende måneder vil andre udviklere lancere en række nye spændende Photoshop-apps, som yderligere vil forstærke koblingen mellem tablets og professionelt kreativt arbejde”, siger Maria Andén, der er marketing manager for Creative Suite hos Adobe.

Adobe Creative Suite 5.5 er klar til levering i slutningen af maj. Produkterne sælges via Adobes autoriserede forhandlere og i Adobe Store. Markedsprisen er 21.620 kr. for CS5.5 Master Collection, 14.160 kr. for CS5.5 Design Premium, 13.410 kr. for CS5.5 Web Premium, 16.160 kr. for CS5.5 Production Premium samt 11.920 kr. for CS5.5 Design Standard. Desuden er der mulighed for opgraderinger og volumenlicenser. Alle priser er ekskl. moms.

Udover de mange nye funktioner er der også flere andre forandringer. Adobe er nemlig gået over til en ny udviklingscyklus på 24 måneder, der betyder, at hele produktfamilien fornys hvert andet år.

Adobe introducerer med frigivelsen af CS 5.5 også en ny prismodel hvor det er muligt at abonnere på opdateringer. Ved at abonnere kan man arbejde med den nyeste version af Adobe Design Premium CS5.5 for 660 kr. om måneden, eller hele Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection for 1.080 kr. om måneden ekskl. moms.

Du kan læse meget mere om de enkelte pakker og nyheder hos Adobe. Du kan hente Photoshop Touch Software Development Kit via Adobe Application Manager.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.