Amazon vil have Apples App Store-varemærkesag afvist

Amazon følger nu Microsoft og kritiserer i kraftige vendinger Apples forsøg på at varemærkebeskytte App Store.

Som Microsoft mener Amazon at App Store er en alt for bred og generel betegnelse til at Apple kan varemærkebeskytte den og tvinge andre “App Stores” til at ændre navne på eksisterende butikker og finde nye betegnelser for indholdet.

Amazon støtter sig op ad en kommentar fra Steve Jobs, der om noget beviser at Apple heller ikke selv kan finde ud af at at kalde konkurrenteres “Apps” for andet end netop Apps.

“So there will be at least four app stores on Android, which customers must search among to find the app they want and developers will need to work with to distribute their apps and get paid,” the executive said. “This is going to be a mess for both users and developers. Contrast this with Apple’s integrated App Store, which offers users the easiest-to-use largest app store in the world, preloaded on every iPhone.”

På baggrund af dette udsagn fra Jobs har Amazon bedt en dommer om at droppe Apples forsøg på at varemækebeskytte App Store.

Apples måske mest desperate forsøg indtil videre går på at App i virkeligheden refererer til firmanavnet Apple. Mere logisk for en række modstandere af Apple er det jo nok at App refererer til application.

Læs mere om Amazons forsvar overfor Apple via dette link.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.