Apple svarer på kritik af overvågning

I denne uge kom det frem at Apple gemmer lokaliseringsdata i ukrypteret format på iPhone og din computer og det satte gang i en overvågningsdebat.

Med et lille smart program er det muligt at se hvor man har bevæget sig rundt. Informationerne om bevægelsesmønstre kan findes i en lille ukrypteret fil der hedder consolidated.db og ifølge en række kritikere er det et sikkerhedsproblem at filen ikke er beskyttet, da den kan danne grundlag for at uvedkommende kan følge brugernes vaner.

Oplysningerne ligger både på iPhone og på den maskine, der synkroniseres med, og kan via back-up’en “vandre” fra ét apparat til et andet. Oplysningerne er alt andet end nøjagtige, men kan ifølge nogle kritikere pege på et ganske godt billede af brugerens overordnede færden.

Apple svarer nu på kritikken og forsøger i en længere pressemeddelelse at udrede hvad der er baggrunden for consolidated.db.

Apple afviser al snak om overvågning og siger at man ikke overvåger brugerne. Apple benytter derimod sendemaster, nogle gange op til over 100 km fra brugeren, og Wi-Fi hotspots i nærheden af ens lokation for at gøre GPS-lokationen hurtigere og mere præcis for den enkelte bruger og gemmer dette i en database.

Apple afviser samtidig, at det skulle være muligt at lokalisere enkelte brugere på baggrund af de indsamlede data om sendemaster og Wi-Fi hotspots.

I en kommende opdatering til iOS vil Apple dog helt stoppe backups af databasen ligesom data helt slettes hvis brugeren slå Location Services fra. Det sker ikke altid nu og er ifølge Apple en fejl i iOS.

Apple slutter af med at fastslå at man tager privacy alvorligt og fortsat vil lave tiltag der sikrer brugerne.

Læs hele pressemeddelelsen hos Apple.

 

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.