Friskole vælger iPads

Hune Friskole i Nordjylland satster stort på iPads.

Elverne fra 3. til 9. klasse på Hune Friskole får efter sommerferien iPads som supplement til gammeldags skolebøger.

Skolen forventer at iPad’en med tiden helt vil erstatte den gammeldags lærebog.

Det nyt tiltag er valgt fordi skolen er klar over det vigtige i at indlemme brugen af it i skolens almene arbejde og på den måde fremtidsikre skolen og eleverne.

”At valget faldt på iPad var åbenlys. Den er kompakt, hurtig, brugervenlig og har lang batteritid, alt sammen noget der er afgørende for at effektivisere undervisningen. I udlandet har man allerede med succes integreret iPad i undervisningen. Det vejer selvfølgelig også tungt at ”Apple” er meget målrettet mod undervisningssektoren, hvilket giver en masse kreative muligheder, som er fuldt integreret i iPad’en. Computeren fylder heller ikke meget mere end to stykker rugbrød og kan tages med over alt”, udtaler lærer og it-ansvarlig Jens Christian Ladekarl.

Selvom det indtil videre kun er eleverne fra 3. til 9. klasse der får hver deres iPad, så skal iPad’en også bruges i indskolingen til de mindste elever. Her er der klassesæt der ikke kan tages med hjem og skolen tror også i fremtiden på at endnu yngre børn kan have glæde af iPads.

“Og hvem ved, tanken om at børnehaven også kommer til at anvende iPad, er så absolut også en mulighed i nærmeste fremtid. Uanset, så gør vi med købet en stor investering, men vi er overbeviste om, at det er det helt rigtige at gøre”, udtaler skoleleder Gitte Troelsgaard.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.