Intego advarer mod ny variant af MacDefender

Programmet MacDefender hærger en masse Maccomputere i denne tid og nu har den fået en ond bror, der er lidt værre.

Intego advarer nu om en ny variant af MacDefender, det falske virusprogram, der automatisk bliver downloadet og åbner et installationsprogram.

Heldigvis skal brugeren selv manuelt installere MacDefender for at give programmet adgang, men en ny variant er nu kommet, der ikke kræver adgangskode for at blive installeret. Man skal stadig selv installere programmet der vil ligge åbent i baggrunden.

Den nye udgave af MacDefender hedder MacGuard og bliver hentet i to omgange. Den første er via en lille installationsfil, der automatisk downloades fra nogle hjemmesider. Herefter skal den installeres og kan med de rette indstillinger ligge i baggrunden og blot vente på accept fra brugeren. Installationsprogrammet sletter efterfølgende sig selv og åbner programm avRunner, der henter MacGuard fra en skjult adresse.

Apple sagde i går ud at man vil frigive en sikkerhedsopdatering, som sletter og beskytter mod MacDefender en af de nærmeste dage.

Indtil Apple er klar med en sikkerhedsopdatering, kan du slå “Open ‘safe’ files after downloading” fra i Safaris indstillinger. Det forhindrer at filer åbnes automatisk efter de er downloadet.

Læs mere om MacGuard via Intego.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.