Lås døren med din iPhone

Med Lockitron fra Apigy er det snart muligt at låse og åbne sin dør med iPhone.

Jeg har længe været alvorligt træt af nøglebundtet, der rasler rundt i min lomme og truer med at ridse min iPhone, men med lidt held kan det snart være fortid.

Lockitron er en ny type lås, der kan åbnes og låses via en applikation til iPhone. Låsen er dog indtil videre stadig udstyret med en traditionel nøgle/nøglehus-løsning som back-up.

Desuden er der mulighed for at sende engangskoder med SMS-kode, der kan åbne døren til venner og andet godtfolk, der skal ind mens man selv ikke er hjemme, hvilket næsten er endnu mere genialt!

Endelig en mulighed for at lukke håndværkere ind uden at være nødt til at give dem nøglen, og funktionen er efter min mening også perfekt til store skolebørn, som er store nok til at lukke sig selv ind og være alene hjemme, men ikke så store at de nødvendigvis passer på den Ruko-nøgle man har givet dem med i tasken!

Lockitron fås også i en NFC-udgave, som så virker med Nexus S – og med tiden også iPhone og en mængde andre smartphones, efterhånden som Android 2.3 for alvor ruller ud.

Min eneste anke indtil nu er sikkerheden, men det er jo heller ikke uvæsentligt!

Priserne starter ved $300, hvilket efter min mening er et fund til prisen. Lockitron er indtil videre kun i Beta, men Apigy sender til Danmark, hvis man bare VIL af med Rukonøglen.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.