Rygte: Widgets og notifikationer er de store nyheder i iOS 5

WWDC starter om præcist en uge, og rygterne svirrer i techverdenen.

Senest afliver TechChrunch enhver snak om nyt hardware (læs: iPhone 4S/5) på WWDC, og mener ud fra deres kilder at vide, at konferencen i år kun vil handle om softwarenyhederne med OS X Lion og iOS 5.

TechCrunch henviser til en unavngiven kilde, der vil vide at iOS 5 vil have et helt nyt notifikationssystem, samt at widgets skulle være en central del af nyhederne i brugerfladen.

Et nyt notifikationssystem vil være en glædelig nyhed, eftersom det nuværende system er sindssygt påtrængende og meget mere primitivt end det tilsvarende i Android og WebOS. En oplysning, der tyder på at rygtet har noget på sig er at Apple ifølge electronista sidste år ansatte HP’s notifikationsdesigner på WebOS.

Hvordan widgets vil integrere sig med brugerfladen er vi her på redaktionen mere skeptiske overfor. Vi har aldrig forstået Androidbrugernes nærmest religiøse begejstring for fænomenet, og har svært ved at se, hvordan det tilføjer noget ægte nyt – usability-wise. Det er ogå svært at forestille sig, hvordan iOS skal kunne indeholde widgets uden at hele opbygningen bliver brudt helt op, så brugerfladen ender med at blive uoverskuelig.

Men måske er vi bare ikke fantasifulde nok? Under alle omstændigheder, bliver vi klogere om en uges tid…….

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.