Apple præsenterer Mac OS X Lion

Apple har på World Wide Developer Conference præsenteret Mac OS X Lion.

Mac OS X Lion har mere end 250 nyheder og ti udvalgte blev her til aften præsenteret på WWDC.

Mac OS X Lion byder blandt andet på Multi-Touch gestures, Full screen apps og mulighed for at bruge Multi-Touch gestures til at bladre mellem åbne programmer i full screen.

Derudover er der Mission Control som kombinerer Exposé, full screen apps, Dashboard og Spaces i en samlet brugerflade og App Launcher der giver overblik over dine programmer.

Lion har også en ny udgave af Mail. Mail er blevet hurtigere og har fået nyt design og en række nye funktioner, blandt andet forbedret søgning og visning af mails.

Den nye Lion har også en række andre nyheder, blandt andet Resume. Resume lader dig starte samme sted som du stoppede i programmer du lukkede tidligere. Den nye Auto Save-funktion gemmer automatisk dine dokumenter mens du arbejder i dem, og der er mulighed for at finde en tidligere version. For at spare plads, gemmes kun forskellene i dokumenterne. Den nye Auto Save har en indbygget browser-funktion så du kan kopiere fra ældre udgaver af dine tekster til nyere versioner.

Sidst er der også AirDrop, som er en ny peer-to-peer Wi-Fi-forbindelse, som lader dig dele indhold med andre brugere af AirDrop.

Systemkravet til Mac OS X Lion er en Mac med Core 2 Duo, i3, i5, i7 eller en Xeon-processor og 2GB RAM.

Mac OS X Lion er tilgængelig i juli for 179 kroner og dækker alle dine autoriserede Mac-computere i hjemmet. Det er kun muligt at hente Mac OS X Lion via Mac App Store.

Serverdelen af Lion er programbaseret og kan også hentes i Mac App Store for 299 kroner i juli måned. Systemkravet er de samme til hardware, men du skal også have klientversionen af Lion for at installere Serverdelen, der er programbaseret.

Du kan læse mere om Mac OS X Lion og de mange nyheder, der blev fremvist på WWDC 2011 via dette link til Apples hjemmeside.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.