Den digitale tegnebog er snart en realitet

De fire store teleselskaber i Danmark går sammen om at gøre mobilen til vores tegnebog.

Planerne om trådløs digital betaling via NFC er langt fremme herhjemme, og nu rykker muligheden for at bruge mobilen som et betalingskort et skridt nærmere, eftersom de fire store teleselskaber TDC, Telia, 3 og Telenor nu har givet hinanden håndslag på at arbejde sammen om at udvikle en løsning.

Og telgiganternes visioner går langt videre end blot mobil betaling. Alt, hvad vi idag har med os i tegnebogen, sygesikringsbevis, lånerkort, medlemskort og mere til vil kunne rummes i den digitale tegnebog.

Omdrejningspunktet i den digitale tegnebog er mobiltelefonens sim-kort. Via selskabernes mobilnetværk kan den enkelte kundes sim-kort opdateres med lige præcis de funktioner, kunden ønsker, skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse i dag.

Det gælder alt fra køb af benzin på det rabatkort, der ligger digitalt på mobilen, lånerkortet til biblioteket til de mange forskellige småkøb, vi hver dag gør hos bageren, i supermarkedet eller i kantinen. I princippet kan alle former for betaling fremover ske via sim-kortet i vores telefon.

Men mulighederne begrænser sig ikke til mobile betalinger. På lidt længere sigt kan vi se frem til automatisk at modtage garantibeviser på mobiltelefonen, når vi bruger mobilen til at betale for fx møbler eller elektronik. Vi vil kunne modtage det elektroniske nøglekort til hotelværelset eller sommerhuset, når vi bestiller vores ferie eller få adgangskortet til vores nye arbejde på telefonen. Mobiltelefonen bliver simpelthen vores individuelle nøgle til både den digitale og den fysiske verden.

Teknologien er på plads
For at dette kan blive til virkelighed, skal man have en mobiltelefon, der understøtter NFC-teknologien (Near Field Communication). De første NFC-mobiler er allerede på markedet og fra efteråret 2011 vil stort set alle nye mobiltelefoner understøtte NFC, lyder det i den fælles skrivelse.

De fire teleselskaber vurderer derfor, at den digitale tegnebog vil være almindelig udbredt i løbet af få år.

Et meget væsentligt spørgsmål presser sig på i den sammenhæng, nemlig omkring sikkerheden. Her lover de fire operatører, at mobilkunderne har sikkerheden gennem teleselskabernes sikre kryptering, der sikrer, at kun den enkelte bruger selv har adgang til sin mobiltelefon. Der vil være de samme høje sikkerhedskrav til udstedelse af pin-kode, som vi kender fra de plastickort, vi bruger i dag, loves der.

Samtidig påpeges det også, at forretningsdrivende, der benytter mobilbetaling, får deres penge med det samme og slipper for besværlig og risikabel håndtering af kontanter, der indbyder til røveri.

Fælles selskab – fælles platform
Af hensyn til både sikkerhed, brugervenlighed og tryghed er det vitalt, at der kun udvikles ét system til mobilbetaling på tværs af alle mobilnetværk. Helt konkret består samarbejdet i, at de fire teleselskaber danner et fælles selskab, der i ét fælles brand skal stå for en sikker og gnidningsfri brug af den digitale tegnebog uanset, hvor man er kunde.

Som kunde skulle man derfor ikke komme til at opleve den mindste ændring i brugen af den digitale tegnebog, når man skifter teleselskab.

 

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.