Hvad bliver prisen på Wii U?

Nintendo præsenterede Wii U på E3 i denne uge, men har endnu ikke offentliggjort, hvad prisen bliver. Noget tyder dog på at den bliver dyr.

Interessen for Nintendos nye hjemmekonsol er stor, specielt på grund af de helt nye controllere med 6,2″ touchskærm. Nintendo har også været ivrige for at vise Wii U frem og demonstrere, hvad den kan, men prisen har de endnu ikke villet offentliggøre.

Noget tyder dog på at det bliver en pebret omgang at investere i en Wii U. Til et spørgsmål om hvorvidt Wii U vil blive konkurrencedygtigt prissat overfor Xbox 360 og PlayStation3, siger Nintendos amerikanske præsident Reggie Fils-Aime: “Absolut.” Men så fortsætter han: “Jeg ønsker at fokusere på om den giver forbrugeren en konkurrencedygtig værdi, når den kommer. Og svaret er. Absolut”.

Hmm. Pris og værdi er jo ikke helt det samme. Gået på klingen om Wii U så vil koste det samme som Xbox og PlayStation er svaret fra Fils-Aime: “Du taler om pris, og jeg taler om værdi. Hvad jeg mener er at den vil have en fantastisk værdi. Definitionen af værdi er hvad du får – alle de fantastiske nye oplevelser, som man betaler for vil være absolut konkurrencedygtige”

Ouch! Skærer man ind til benet, siger manden jo i virkeligheden noget i stil med “Wii U bliver hundedyr, men det skal den også være, fordi den er bedre end konkurrenterne”.

Noget kunne tyde på at denne fortolkning er korrekt. Den engelske onlinebutik zavvi har allerede nu Wii U til forudbestilling – med forventet leveringsdato i juli 2012! – til en pris på £400. Til sammenligning kostede Wii omkring $300, da den kom på markedet i 2006.

Gametrailers via CVG

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.