Musik i iTunes i skyen har lange udsigter

En af de største nyheder på World Wide Developer Conference var iCloud og de nye muligheder for at hente og synkronisere musik i skyen.

Apple har netop frigivet iTunes 10.3 med mulighed for at man kan hente og synkronisere købt musik fra skyen. Derudover kan man abonnere på iTunes match, der giver brugere adgang til musik i skyen, som man selv har rippet på sin computer og lagt i iTunes.

I Danmark er den nye iTunes 10.3 også klar, men her er det kun programmer og e-bøger man kan synkronisere og hente mere end en gang via skyen,

Skal man tro de nyeste rygter fra britiske medier, så har iTunes i skyen med hensyn til musik lange udsigter udenfor USA.

Apple har forhandlet rettighedsaftaler med blandt andre de fire store selskaber Warner Music, EMI Music, Sony Music Group og Universal Music Group og det skulle være de fire selskaber, som netop nu stopper en udbredelse af musikdelen af iTunes i skyen i blandt andet europa.

Ifølge britiske medier er en aftale i UK tidligst klar i starten af 2012 og måske langt senere i andre lande. Men vi må vente og se og håbe at Apple får lavet en aftale så vi kan få musikdelen med.

 

 

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.