Nintendo præsenterer Wii U

Wii 2, eller project Cafe blev i går præsenteret på spilmessen E3.

Nintendo er nu klar med opfølgeren til Wii, og de mange rygter omkring Wii 2, som nu hedder Wii U har vist sig at tale sandt.

Selve spilkonsollen er blevet madkasseformet i stedet for det gamle, oprejste Wii-design, og understøtter op til 4 controllere, inklusive de gamle Wii Remotes, Nunchuck og Balance Board. Den kan afspille video i 1080p og har en ikke nærmere specificeret intern Flashhukommelse, der kan suppleres med SD-kort om nødvendigt.

En anden vigtig detalje er at Wii U er bagudkonvertibel med alle Wii spil og accessories.

Det mest spændende er dog den nye controller, der har fået et kæmpe løft og nu har 6,2″ touchskærm i 16:9-format med stylus, gyroskop og accelerometer, mikrofon og kamera samt en masse af de gode gamle analoge knapper. Controlleren er blevet så avanceret, at man kunne forledes til at tro at det var en konsol i sig selv, men Nintendo understreger at det ikke er tilfældet. Det er dog muligt at spilleog videochatte uden brug af fjernsynsskærmen, direkte på den indbyggede skærm.

På spilfronten er der meldinger om Batman: Arkham City, Assassin’s Creed, Dirt, Ghost Recon Online, Tekken, Metro Last Light, Aliens Colonial Marines, Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge, og Darksiders II.

Desværre går der en rum tid, før vi ser Wii U i butikkerne. Wii U kommer først i handelen i 2012.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.