Sony lancerer PlayStation Vita

Sonys nye bud på en håndholdt konsol, som tidligere gik under navnet NGP, er endelig præsenteret.

Der var været mange læk omkring den nye enhed, så de fleste specifikationer er kendt på forhånd, men nu er de endelig bekræftet.

PSVita er udstyret med virkeligt kraftigt hardware i form af en quad-core ARM Cortex A9 processor samt quad-core GPU, som kan levere super hurtig grafik.

Derudover kommer den med en 5″ OLED touchskærm, samt et berøringsfølsomt felt på bagsiden, to analoge controllere, to kameraer, WiFi og 3G.

Vita udnytter WiFi og 3G ved at tilbyde en lang række måder man kan spille, dele og opdage nye facetter på. For eksempel kommer PSVita præinstalleret med en funktion kaldet “near”, hvor man kan “opdage” hvilke spil, konsoller i nærheden spiller, og lade brugerne dele deres spilinformationer samt en masse andre spilrelevante funktioner. Det lyder altsammen rigtig spændende, selv om det er svært ikke at lade være med at komme med beske kommentarer omkring Sonys forhold til brugernes sikkerhed online……

Udover de hårde specifikationer er en konsol jo hverken værre eller bedre end de spil, der er udviklet til den. PSVita vil blive lanceret sammen med toptitler som Uncharted: Golden Abyss, LittleBigPlanet, et nyt spil kaldet Ruin(arbejdstitel), en ny udgave af ModNation Racers, og Street Fighter x Tekken, og derudover arbejdes der på ialt 80 nye spil til den nye konsol. Flere af spillene, for eksempel det nye Ruin, vil kunne spilles på både PS3 og PSVita, og sådan at man starter der, hvor man sluttede sidst, selv om man skifter konsol i mellemtiden.

PSVita kommer i handlen sidst på året til €249 for WiFi udgaven og €299 for 3G udgaven.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.