WWDC 2011: Live

Apples Steve Jobs går i aften kl. 19.00, sammen med en række topchefer, på scenen for at afholde årets keynote på World Wide Developer Conference.

MacZonen er klar til at dække det hele før, under og efter og i denne nyhed vil vi forsøge at lave livedækning af keynoten.

Nyheden opdateres i omvendt kronologisk rækkefølge, med nyeste indlæg øverst.

Du bør af og til reloade siden for at få de seneste opdateringer fra WWDC 2011.

Apple ventes at præsentere iCloud, iOS 5.0 0g Mac OS X Lion.

 

 • Kl.20.57. Keynote er nu slut. Vi opdaterer siden og er klar med flere nyheder senere.
 • Kl.20.56. Apple diskuterer nu problemer med de sange man ikke har købt men selv lagt ind i iTunes. Man kan købe de sange man savner i iCloud, eller man kan synkronisere via kabel eller Wi-Fi. Endelig kan man også bruge Apples nye iTunes match-service i skyen med 18 millioner sange. De få sange der ifølge Apple ikke findes i iCloud kan man så selv uploade. iTunes Match koster 24.99 dollars per år uanset antallet af sange. Sangene leveres i 256kbps.
 • Kl.20.54. Apple giver alle brugere fri adgang til iCloud via iOS 5.0 med plad til 5GB. iTunes int the cloud-versionen er klar til iOS i dag. Kravet er iPhone 4 med iOS 4.3.
 • Kl 20.48. Apple er nu i gang med iTunes i iCloud. Alle musikindkøb ligger i iCloud og kan pushes automatisk til dine forskellige enheder. Du kan også vælge det der skal synkroniseres. Apple tillader op til ti enheder, som kan dele musik. Apple demonstrerer køb af jusim på en Mac, der kort efter hentes ned til brugerens iPhone, når denne funktion er slået til.
 • Kl. 20.40. Apple demonsterer Photo Stream.
 • Kl. 20.39. Apple synes at de med iClpud har fjernet dokumen og filhåndteringen fra computeren. Det klarer iCloud i stedet sammen med programmerne. Hmm håber sikkerheden er bedre en hos Sony 😉  Udover dokumenthåndtering kan man med iCloudprogrammet Photo Stream synkronisere fotos til alle enheder.  Alt indhold “pushes” til andre enheder. Photo Stream-understøttelse er indbygget i iPhoto og på PC ligger de i mappen fotos. Virker også med Apple TV. Kun de seneste 1000 fotos ligger i skyen af pladshensyn. iCloud kan altså ikke benyttes til at lagre fotos permanent da de er store, men ligger der i 30 dage indtil alle enheder er synkroniseret.
 • Kl.20.38.Apple fremviser de nye funktioner blandt andet backup af dokumenter til iCloud. Programmer kan selv opdatere indhold til iCloud og synkonisere med andre enheder. Det virker også med Mac og PC.
 • Kl. 20.32. Apples nye iCloud er som ventet en erstatning for MobileMe. Dele af iCloud bliver også gratis. Alt synkroniseres mellem enheder og selv App store flyttes ud i skyen så man kan se hvad man har købt på alle sine enheder. Ved køb af en ny iPhone eller iPad taster man sit Apple-ID og alt indhold fra gamle enheder vises på enheden.
 • Kl. 20.29. Steve Jobs er på scenen og skal fortælle om iCloud. Han fortæller om den digitale hub, der ikke længere passer til computeren. Det skal ud i skyen. Vi bliver vanvittige af at synkronisere mellem alle de enheder.
 • Kl.20.26. iOS 5.0 er klar til efteråret og vil understøtter iPhone 3GS, iPhone 4, iPad og 3. og 4. generation iPod touch.
 • Kl.20.19. Apple fortsætter med at vælte nyheder ud. iPhone synkronierer automatisk via Wi-Fi med iTunes ligesom iPad 2 kan lave trådløs video mirroring.
 • Kl. 20.15. Apple er også klar med messaging til alle brugere af iOS 5.0. iMessage kan også dele fotos og kontakter mellem alle brugere af iOS 5.0.
 • Som man måske kunne forvente ligner iMessage iChat.
 • Kl.20.14. Apple er hurtigt videre med en nyhed mere i iOS 5.0.  iOS er den mest populære spilplatform i verden ifølge Apple. Game Center har 50 millioner unikke brugere. Game Center får en række opdateringer, blandt andet avatars eller fotos, mere social netværk og downloads fra GameCenter.
 • Kl. 20.10. Ifølge Apple vil mange kunder ikke have en gammeldags PC, men kun en iPhone eller en iPad. Vi lever i tidsalderen efter PC’en. Apple vil derfor gøre det muligt at opsætte og aktivere enheder uden en PC. Apple er også klar med opdateringer “over the air”. YES!
 • Kl.20.05. Apple demonsterer.
 • Kl. 19.59. Apple er nu videre til en anden ny funktionalitet i iOS 5.0, nemlig Reminders. Reminders kan blandt andet huske dig på ting udfra tid eller sted, eks. via geo location når du ankommer til et bestemt sted. iOS har også nye funktioner til det indbyggede kamera. Bla tage billeder via volumeknappen og auto-focus. Mail er også forbedret mere en række nyheder, blandt andet mulighed for at trække adresser og benytte flag og rich text formatting. Understøtter S/MIME.
 • Kl.19.56. Safari er også opdateret blandt andet med en ny Safari Reader-funktion, der skulle gøre det nemmere at læse artikler.
 • Kl. 19.52. Twitter er nu indbygget i iOS 5.0.
 • Kl 19.51. Apple er også klar med en ny sektion til App Store, News Stand. News Stand er som iBooks at se på og samler alle magasiner.
 • Kl. 19.48. iOS 5.0 præsenteres. Mere end 200 nyheder.  Apple demonstrerer Notifications. iOS 5.0 har et simpelt notifikationssystem hvor alle notifikationer samles i et Notification Center.
 • Kl. 19.46. Scott Forstall er på scenen og snakker iOS. Apple har solgt 200 millioner enheder med iOS. 14 milliarder downloads. Der er over 425.000 programmer i App Store.
 • Kl 19.45. Lion koster 30 dollars. Kun via Mac App Store! En ny Developer Preview er klar til udviklerne i morgen.
 • Kl. 19.43. Demo af Mail er nu færdig. Apple fortæller om serverversionen, at den blot er baseret på Apps, som kan køres på Mac OS X Lion. Vi ved at nogle af dem kan købes via Mac App Store.
 • Kl. 19.36. Apple går videre med en ny udgave af Mail. Mail har fået nyt design, eks. med multi-column view og conversation lists. Mail har også fået en forbedret søgefunktion. Apple demonsterer udvalgte funktioner.
 • Kl. 19.31. Apple fremviser nu AirDrop. AirDrop er et peer-to-peer Wi-Fi-netværk. Med AirDrop kan man se andre med AirDrop på samme netværk og dele filer via drag & drop.
 • Kl. 19.28. Der demonstreres. Der hentes programmer fra Mac App Store. Demonstrerer Pages med Resume-funktionen. Man kan bladre bagud i historikken som i Time Machine.
 • Kl. 19.24. Det går lidt langsomt med Apple og de mange demonstrationer, men nu er de ved LaunchPad, den nye app-starter i Mac OS X Lion. Med LaunchPad gives der overblik over programmer på computeren med mulighed for at åbne dem.
 • Kl. 19.23. Mac OS X Lion byder også på en auto save-fuktion, som gør at Lion gemmer stort set alt på din maskine, med mulighed for at gå tilbage i dokumenter og programmer. For ikke at gemme for meget og fylde harddisken gemmes forskellene på dokumenter. Smart.
 • Kl.19.20. Apple demonsterer  flere nyheder med Multi touch i Lion og Photobooth og videre til Mac App Store og LaunchPad. Funktionen “Resume” ser genial ud. Med Resume er det muligt at starte i et program samme sted som man sluttede da man afsluttede programmet. God ide…Lion er på alle måder meget iOS-agtigt i brugerfladen og i nogle af funktionerne, men altså ikke lige med Resume. Publikum begynder at klappe af Resume.
 • Kl 19.12. Den første nyhed i Lion er multi-Touch Gestures, Dernæst full screen apps. Ifølge Apple kan man have flere fuldskærmsprogrammer kørende på en gang. Man swiper blot via pegefeltet mellem åbne programmer. Tredje nyhed er Mission Control, som forener Expose og Spaces.
 • Kl. 19.08. Apple præsentere Mac OS X Lion som har mere end 250 nyheder. Vi skal i aften på WWDC 2011 se ti af dem.
 • Kl. 19.05. Jobs fortæller hvor meget Mac-markedet er vokset i de seneste år. Ifølge Jobs er der 54 millioner Mac-brugere. Macmarkedet er vokset hurtigere end PC-markedet. Jobs fortsætter med at fortælle, at tre ud af fire Mac-computere der sælges er bærbare. Derudover er det ti år siden at Mac OS X blev lanceret.
 • Kl.19.03 Jobs fortæller at der er udsolgt. WWDC 2011 har 5052 besøgende udviklere. Udsolgt på to timer. Jobs siger at de gerne ville udvide men ikke ved hvor WWDC  i stedet skulle holdes.
 • Kl.19.02. Stor bifald og Steve Jobs er på scenen! Ser frisk nok ud, men meget tynd.
 • Kl. 19.00. Klokken er 19.00 og Little Richards “I Feel Good” lyder i bagrunden.
 • Kl. 18.57. Maczonen er klar til at dække live. Der er meget trafik på siden og det kan sløve hastigheden, men vi håber det går..
 • Kl. 11.33. WWDC 2011 begynder kl.19.00 dansk tid.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.