Mac mini og MacBook Air har Bluetooth 4.0

De nye Apple-maskiner er de første Mac-computere med Bluetooth 4.0.

Apple gik for en måned siden ind i Bluetooth Special Interest Group og det resulterer nu i at Apple har valgt at sætte Bluetooth 4.0 i både MacBook Air og Mac mini og helt droppe Bluetooth 3.0. En lille men god nyhed, som mange måske ikke fik, da Apple lancerede de nye computere.

Mens de gamle Mac-computere benytter Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate), så kan de nye altså benytte Bluetooth 4.0, der indeholder understøttelse til både “Classic Bluetooth”, “Bluetooth High Speed” og “Bluetooth Low Energy”.

“Bluetooth High Speed” er en kombination af Wi-Fi og Bluetooth med hastigheder på op til 24 mbps. Signalet etableres via Bluetooth mens der sendes via Wi-Fi. Bluetooth High Speed benytter protokollen Bluetooth Alternate MAC/PHY, forkortet AMP og kræver andre enheder med AMP for at virke.

Er der ikke AMP i andre enheder nedjusteres hasigheden på Bluetooth 4.0 til “Classic Bluetooth”, hvilket vil sige Bluetooth 2.1 + EDR.

Bluetooth Low Energy har en kortere rækkevidde og er rettet mod apparater med lavt strømforbrug. Rækkevidden skulle dog være bedre end eksempelvis med RFID, ifølge Appleinsider.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.