Mac OS X Lion er det sikreste OS

Med frigivelsen af Mac OS X Lion har Apple for alvor lukket nogle af de mest åbenlyse sikkerhedshuller som har plaget Mac OS X.

Eksempelvis har Apple langt om længe indført address space layout randomization (ASLR) til beskyttelse af indholdet i RAM. ASLR var tidligere kun delvist at finde i Mac OS X, men har været i Linux i et stykke tid og i Windows siden Vista.

Med indførelsen af ASLR bliver mange af den populære hacker Charlie Millers sikkerhedshuller nemlig lukket, om end der stadig kan og vil blive fundet nye sikkerhedsfejl når sikkerhedskonferencen Blach Hat afvikles til august.

Ligeledes har hackeren Charlie Miller haft succes med at benytte Safari som adgang til Mac-computere, men med Safari 5.1 deles bruger-interface og Webkit engine op i to adskilte dele og denne type “Sandboxing” vil ligeledes besværliggøre hackeres adgang via Safari.

Apple har også ændret sikkerheden flere andre steder i Mac OS X Lion, blandt andet med  Filevault 2, som gør det endnu mere svært at manipulere og flytte beskyttede filer.

Forfatter Dino Dai Zovi der sammen med Charlie Miller har skrevet bogen Mac Hacker’s Handbook konkluderer, at Mac OS X Lion nu er det sikreste system og beskriver det som “Windows 7 Plus Plus”.

Zovi anbefaler overfor The Register alle Macbrugere at opgradere til Lion og det samme gælder, ifølge Zovi, for  Windowsbrugere.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.