Analytiker: Mac-salget styrtdykker

Skal man tro analytiker Trip Chowdhry fra Global Equities Research er Mac-salget styrtdykket med 35 til 40 procent i USA i de seneste uger.

Trip Chowdhry fra Global Equities Research baserer sine analyser på en række faktorer, som han dog ikke uddyber i sit arbejdspapir til investorer.

Ifølge Chowdhry er en del af grunden til det meget lavere Mac-salg, at finde i dyrere benzinpriser i USA, Men også et dårlige back-to-school-tilbud med kredit til software i Mac App Store mener Chowdhry er en del af grunden til det lavere salg.

Skal man vælge at tro analytiker Maynard Um fra UBS Investment Research i stedet for Chowdhry, er Apples produkter fortsat populære, og den igangværende back-to-school-kampagne er en succes for Apple. Ifølge Um er Apples computere fortsat de mest populære blandt studerende.

Chowdhrys påstande er, hvis de er korrekte alvorlige for Apple, der i flere år ikke har oplevet negativ vækst  på computermarkedet. I Chowdhry favør skal det dog også siges, at Apple trods et rekordregnskab solgte færre Mac-computere i de sidste kvartal, end forventninger fra Wall Street og det er aldrig et godt tegn at man skuffe markedets forventninger til salget.

Læs mere via Appleinsider.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.