Apple er nu verdens største smartphoneproducent

Apple har længe været bedst til at tjene penge, men nu er Apple også størst på volumesalg.

Den gamle konge Nokia går helt tilbage til en 3.plads på listen over de største smartphoneproducenter i verden, med Samsung på en flot 2. plads efter Apple.

Apple sidder ifølge Strategy Analytics på en globalt markedsandel på 18,5 procent mens Samsung har 17,5 procent. Nokia har 15,2 procent, mens RIM har 12 og HTC har 11 procent af smartphonemarkedet. De resterende procenter deles mellem en række mindre producenter af smartphones.

I tal blev der solgt 110 millioner smartphones i 2. kvartal 2011 hvilket er næsten en fordobling i forhild til sidste år hvor salget nåede 62,5 millioner enheder i andet kvartal, ifølge Stategy Analytics.

Apple er også meget bedre end konkurrenterne når det gælder om at tjene penge, ifølge Asymco. Apple kan nemlig proppe 66,3 procent af den samlede fortjeneste på salget af smartphones i lommerne, mens konkurrenter kan dele resten.

Billede: Asymco.com

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.