Apple får Samsung Galaxy Tab 10.1 udskudt i EU

Retten i Düsseldorf har netop forbudt salget af Samsungs nye Galaxay Tab 10.1 i EU.

Apple vinder dermed en kæmpe sejr over Samsung. I sidste uge fik Apple et salgsforbud ført igennem i Australien og et lignende er på vej i USA.

Det nye salgsforbud i EU er midlertidigt, men sætter en effektiv stopper for Samsungs nye Galaxay Tab 10.1 i EU i mindst fire uger. Forbuddet gælder alle EU-lande undtagen Holland hvor Apple har en lignende sag kørende mod Samsung.

Samsung kan forsøge at appellere til domstolen og få sagen omstødt, men ikke før om fire uger og i den mellemliggende periode skal alt salg af GalaxyTab 10.1 stoppes og enheder fjernes fra alle butikker i EU.

Overtrædelse kan medføre bøder på op til 250.000 euro, skriver Financial Informer.

Apples og Samsungs sagsanlæg mod hinanden kører i en række lande rundt i verden. Apple beskylder Samsung for kopiering af patenter og design. Apples mange sagsanlæg har fået Samsung til at lægge sag an mod Apple for misbrug af flere af Samsungs patenter.

De to giganter er udover at være i krig også meget store handelspartnere. Apple køber komponenter for mere end fem milliarder dollars om året hos Samsung.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.