Chrome 14 klar i beta

Den nye version af Chrome indeholder flere vigtige nyheder.

Den første er kun for Mac-brugere, der nu får adgang til Print Preview.

Mere vigtigt bliver alle synkroniserede data nu krypteret og Chrome 14 indeholder en helt ny teknologi, som med tiden vil brede sig til hele Chrome OS, der hedder Native Client. Native Client er både et sikkerhedssystem, der øger sikkerheden ved at bruge apps og plugin’s, men også øger hastigheden. Det sker ved at lade apps og plugins køre i browseren adskilt fra alt andet, kaldet double sandboxing, hvilket både mindsker risikoen for vira og malware, og gør det muligt for platformspecifik kode at køre med sin “medfødte” hastighed. Med tiden bliver Chrome selv blot et program, der kører i Native Client, og hele systemet skal udbredet til Chrome OS.

Chrome 14 beta, med det fulde navn Chrome 14.0.835.35 kan hentes her.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.