Din browser afslører din IQ

En ny undersøgelse afslører sammenhæng mellem intelligens og internetbrowser.

Undersøgelsen er lavet af AptiQuant, som har brugt data fra over 100.000 brugere der har taget en online intelligenstest.

Resultaterne af intelligenstesten blev sammenkørt med brugernes internetbrowser, og resultaterne viste en tydelig sammenhæng. De, der scorede højt i testen, brugte browsere som Camino, Opera, Firefox, Chrome og Safari, mens brugere af Internet Explorer generelt scorede point mindre. I bunden lå brugere af Internet Explorer 6. Eneste undtagelse var brugere af Internet Explorer med Chrome ramme, som i gennemsnit scorede højere end både Firefox-, Safari- og Chromebrugere.

AptiQuant har lavet en tilsvarende undersøgelse for fem år siden, og de sammenholdte resultater viser en tydelig nedgang i intelligenskvotienten hos Internet Explorer-brugerne.

Dette skal nok ikke ses som et udtryk for at IE-brugerne er blevet dummere, men at de klogeste brugere i mellemtiden har forladt Internet Explorer til fordel for de nyere browsere, mens det “tungeste segment” bliver hængende i de gamle versioner IE6 – IE8. AptiQuant konkluderer da også at de enorme anstrengelser, som udviklere bruger på at tilpasse webindhold til de utidssvarende browsere, mere eller mindre er spild af tid.

Undersøgelsen er godt nyt for vore læsere, der ifølge vore statistikker er storforbrugere af Chrome, Firefox og Safari, mens blot en mindre del bruger Internet Explorer. Der er dog uden tvivl mange – også af vore læsere – som må konstatere at de tilsyneladende er klogere privat end på arbejdet, da de fleste firmaer stadig bruger IE.

Læs hele undersøgelsen her.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.