Du skal bruge dit rigtige navn på Google+

Google lukker nu for kælenavne, aliasser og lignende på Google+

I en videobesked fra den 10. august forklarer Google+’s produktchef  Saurabh Sharma at Google+ skal afspejle, hvordan mennesker interagerer i den virkelige verden, og derfor vil profiler med “falske” navne blive lukket ned efter en periode på fire dage. Kalder du dig Niller-Mus eller Gansta-Jens på Google+ skal du altså til at skynde dig at få dit navn lavet om, hvis du vil blive i det gode selskab.

Hele vejledningen kan læses her.

Googles udmelding har mødt vilde protester fra både brugere og analytikere, og man kan da også med rette undre sig over, hvad der er den dybere mening med en så stringent navnepolitik, eftersom den har nogle helt afsindige konsekvenser for brugerne.

I vores lille smørhul kan det måske være svært at se problemet, men hvis man er en af demonstranterne i Syrien lige pt, har man nok mest lyst til at benytte sig af et pseudonym. Eller hvad med en kvinde, der flygter fra sin voldelige eksmand? Eller den iranske homoseksuelle.

Svaret er nok – desværre – at Google vil have dit rigtige navn, fordi dit rigtige navn er rigtig, rigtig mange penge værd i markedsføringssammenhæng. Google tjener stadig snart sagt alle sine penge på annoncer, og har ingen problemer med at læse din mail for at kunne tilpasse annoncekampagner til lige netop dig, så hvorfor ikke også give dem dit navn?

via VentureBeat

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.