Facebooks brugerbetingelser oversat til “bro-speak”

YO! Nu kan du lissom bedre forstå, hvad Facebook gør med dit shit – og så’rn.

At Facebooks brugerbetingelser er i en klasse for sig, når vi snakker om uigennemskuelighed, er en offentligt kendt hemmelighed.

Nu har drengerøvs-sitet Slackatory gjort os allesammen den tjeneste at gennemgå betingelserne og “oversætte” dem fra højjuridisk til street-engelsk.

Interessant nok er oversættelsen, komplet med bandeord og det hele, faktisk temmelig tro mod forlægget, og man bliver i hvert fald ikke dummere af at læse den.

Se for eksempel Facebooks version af kapitel 2, som handler om deling af indhold og information (uddrag):

Sharing Your Content and Information

You own all of the content and information you post on Facebook, and you can control how it is shared through your privacy and application settings. In addition:

  1. For content that is covered by intellectual property rights, like photos and videos (IP content), you specifically give us the following permission, subject to your privacyand application settings: you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook (IP License). This IP License ends when you delete your IP content or your account unless your content has been shared with others, and they have not deleted it.

Og her kommer Slackatorys oversættelse:

Sharing your Content and Information

  1. Good news! Everything you put on Facebook is yours. Seriously, we would never steal it from you, because that would be a dick move. You have complete control over your own shit in the settings. Uh, except for a few things:
  2. For things covered by intellectual property law, (which is, I mean, just minor shit like your pictures and videos; whatever, amirite?) you grant us license to use it literally however the fuck we want for as long as it’s up. Seriously, we can blow up your pictures and Photoshop in sombreros and dicks and then put them up on billboards in Asia if we want. Also, we can let our friends use your shit however they want. But! Once you delete your shit, then we’ll all stop using it. Unless, of course, your friends also have it up.

Se, DET er jo klar tale!

Se hele Slackatorys oversættelse her. For en god ordens skyld linker vi også til Facebooks betingelser.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.