Forfatter starter eget e-bogsforlag

Forfatteren Nis Jakob sælger sin seneste roman-trilogi som ren e-bog fra egen hjemmeside.

Nis Jakob drager dermed som den første etablerede forfatter konsekvensen af de nye teknologiske muligheder og dropper de etablerede forlag som distributionskanal – og dermed er der mange penge at spare. Børgerne sælges for blot 39 kroner stykket og smider man en hund, får man hele trilogien ned på sin e-bogslæser, men Nis Jakob siger til politiken, at han selv tjener lige så meget pr bog, som han gør med en normal forlagsaftale.

Projektet er spændende – især set i lyset af det igangværende søgsmål mod Apple og fem store forlag i USA, som beskyldes for at skrue priserne på e-bøger kunstigt op. Nis Jakobs forsøg illustrerer med al ønskelig tydelighed, hvor stor en del af kagen, forlagene tager til sig selv, og man kan med rette spørge til rimeligheden, eftersom e-bøger ikke kræver udgifter til trykning og distribution, men kun til opsætning, hosting og markedsføring.

Der findes allerede masser af selvpublicister på nettet, men ingen herhjemme har indtil nu haft succes med forsøget. Nis Jakob er dog den første etablerede forfatter herhjemme, som afprøver konceptet. Han har allerede udgivet fem “traditionelle” romaner på forlag som Borgen, Tiderne Skifter og Forlaget Sohn. På det engelsksprogede marked findes der allerede eksempler på succesrige selvpublicister, som har opgivet deres almindelige jobs og nu lever af deres forfattervirksomhed.

Nis Jakobs trilogi kan købes på hans egen hjemmeside billigeeboeger.dk, samt på e-bogsforlaget storybag.dk. På billigeeboeger kan man endda hente de første 100 sider som en gratis smagsprøve.

via Politiken

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.