Foxconn vil erstatte mennesker med robotter

Foxconn har allerede nu 10.000 robotter til at samle produkter, men det tal er på vej op.

På et firmamøde fredag fortalte stifter Terry Gou at firmaet vil gå fra 10.000 robotter i år til 300.000 robotter i 2012.

I 2014 forventer Foxcon at have en million robotter til at hjælpe med produktionen, der vil erstatte mennesker i en række situationer. Robotterne skal arbejde med simple og repetitive handlinger, hvoraf en del stadig udføres af mennesker.

Det vides ikke hvor mange mennesker der vil blive fyret når robotterne overtager visse funktioner.

Foxconn har i de senere år været i medierne for en række negative historier, blandt andet om slavelignende forhold med lav løn og meget lang arbejdstid samt umenneskelige levevilkår for de medarbejdere der bor på fabrikkerne.

Fabrikkerne har ligeledes lidt under en høj selvmordsrate, hvor der efterfølgende er udbetalt store erstatninger til de efterladte. Det har Foxconn droppet for at undgå spekulation i at begå selvmord og tjene penge til familien. Foxconn har i stedet forsøgt sig med højere løn, om end lønnen stadig er meget lav og arbejdstiden meget lang.

Foxconn har også været præget af flere giftsskandaler hvor medarbejdere er blevet syge efter at have arbejdet med farlige kemikalier, noget som robotterne muligvis kan forhindre i fremtiden.

Fabrikkerne kaldes populært for “iPod-farbrikkerne” eller “iPhone-fabrikkerne” i medierne og associeres ofte med Apple som brand. Dette er dog meget forkert idet Foxconn også producerer for blandt andre Dell, HP, Sony, Intel og Microsoft.

Foxconn har fornylig igangsat planer om at bygge nye kæmpefabrikker i Brasilien, mod at få enorme skatterabatter af regeringen.

Selskabet har 1,2 millioner medarbejdere.

 

 

© 2011 – 2016, maczonen.dk. All rights reserved.